Osztályfoglalkozások a Szépművészeti Múzeum klasszikus ókori kiállításán felső tagozatosok és középiskolások számára

A foglalkozások célja, hogy az eredeti művek varázsa révén segítse a diákokat az iskolai tanulmányok elmélyítésében. A résztvevők a kiállításon játékos, interaktív, kiscsoportos és egyéni feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a klasszikus ókor jellegzetességeivel.

A járványügyi helyzetre való tekintettel 2020 őszén egyidejűleg legfeljebb 15 fős csoportot tudunk fogadni. A Szépművészeti Múzeumban érvényes egyéb rendkívüli látogatási szabályok itt  olvashatók.

  • Jelentkezés: telefonon (+36 1 469 7189) vagy e-mailben (eos@szepmuveszeti.hu), illetve az on-line jelentkezési  lap kitöltésével (kitöltése minden esetben szükséges). A jelentkezéshez szükséges további információkat ld. Hasznos tudnivalók.
  • Időtartam: 60 perc
  • Részvételi díj: 8.000 ft/csoport, valamint kedvezményes belépődíj a múzeumba (800 Ft/diák). Kísérőpedagógusoknak a részvétel ingyenes.
  • Csak azokat a regisztrációkat áll módunkban figyelembe venni, amelyek legalább egy héttel a kívánt időpontot megelőzően kerülnek leadásra. A kitöltést követő két munkanapon belül munkatársaink értesítik a regisztrálót a foglalásának rögzítéséről.

VÁLASZTHATÓ TÉMÁK:


Felsőtagozatos csoportok részére:

Görög istenek és hősök 

 

Az ókori görög és római edényeken, szobrokon, használati tárgyakon gyakran szerepelnek különböző mitológiai lények, istenek, hérószok, és a hozzájuk kapcsolódó történetek. Fejtsük meg, melyik műalkotás kit ábrázol! Melyik epizód került a vázaképekre a történeteikből? Honnan ismerjük fel őket?

 

Felsőtagozatos és középiskolás csoportok részére:

Ókori görög mindennapi élet
Hogyan éltek a klasszikus kori Athén lakói? Mivel töltötték idejüket, milyen tárgyakat használtak? Hasonlóságokat keresünk mai használati tárgyainkkal, kitaláljuk, hogy mire volt jó egy-egy számunkra furcsának tűnő darab.

Képgaléria


Bejelentkezés: