Tematikus kézműves-műhely felnőttek részére

 

A résztvevők először a kiállításon ismerkednek az egyes tanfolyamok anyagát képező tárgycsoporttal, majd gyakorlati munka következik a műhelyben: a látottak alapján tárgyakat készítenek agyagból. Mindehhez régész, muzeológus, szobrász és keramikus kollégáink nyújtanak szakmai segítséget.
 
Időpontok és témák:
  • Vázába oltott szobrok
Állatfejes ivóedények, emberfejes kancsók - a résztvevők a kiállításon különböző figurák alakjában megmintázott edényekkel ismerkednek meg, majd a látottak alapján a műhelyben maguk is elkészítik saját agyagtárgyaikat.
         
2020. február 29. 10.30-17.30

  • Ha ketten mondják ugyanazt - variációk egy kép-témára
Vajon mi lehet a közös Ízisz istennő és Szűz Mária ábrázolásában? A résztvevők a kiállításban az ókori világban szélesen elterjedt kép-témákkal ismerkednek meg, amelyek jelentése azonban földrajzi egységenként és kultúránként eltérő lehetett. A látottak alapján a műhelyben maguk is elkészítik saját agyagtárgyaikat.
        
2020. április 25. 10.30-17.30

A foglalkozásokat Varga József vezeti.
Részvételi díj: 9.000 ft/alkalom. Az egyes alkalmak egymástól függetlenül is látogathatók.
Egy alkalmon legfeljebb 12 résztvevőt tudunk fogadni.
A programra 16 éves kortól várjuk a résztvevőket. Előképzettség nem szükséges.

Jelentkezés:
Az on-line jelentkezési lap itt tölthető ki. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé, amelynek módjáról a beérkezett jelentkezési lap feldolgozását követően küldünk tájékoztatást.

Képgaléria


Bejelentkezés: