3D virtuális modell-készítés - foglalkozás a Klasszikus ókori kiállításon

Öntsünk tiszta vizet az…. amphorába? Mitől nagy szám egy vörösalakos görög váza? A Hinta-festő és a Napernyő-festő tényleg hintákat és napernyőket festett? Minden vázafestő híres művész volt? Felhúz, esztergál, fülez, talpaz, kiéget – ilyen egyszerűen készülne egy váza? Ha bennetek is felmerültek ezek a kérdések, jó helyen jártok! Egy alkalom elég ahhoz, hogy megtaláljátok a válaszaitokat, és az ókori mesterek nyomában 21. századi virtuális fazekassá váljatok. Készítsétek el velünk 3D-ben az első görög vázátokat!

A holisztikus szemléletű osztályfoglalkozáson a diákok tabletet és több érzéket aktivizáló, műtárgymásolatokat is bevonó játékos tevékenységekkel ismerkednek az ókori Hellász mindennapjaival a kiállításban, fókuszban a fekete- és vörösalakos vázafestészettel. Az alkotóműhelyben pedig mindenki elkészíti egy „igazi” ókori görög váza élethű, 3D-s virtuális modelljét.

Kinek ajánljuk?

Osztályoknak, szakköröknek, magántanulói csoportoknak, 10 éves kortól. Semmiféle előképzettségre nincsen szükség.

A foglalkozás menete

Időtartam: 180 perc (kb. 85 perc a kiállításban, 85 perc 3D modellezés, 1 rövid szünettel)

15 fő felett a csoportokat két részre osztjuk: a csoport egyik fele a kiállításon kezd, a másik fele pedig az alkotóműhelyben; félidőben cserélnek.

Részvételi díj:
15 főig: 30 000 Ft/csoport, valamint kedvezményes belépőjegy (800 Ft/diák)
15-30 fő: 30 000 Ft/csoport + a 16. főtől 2000 Ft/fő, valamint kedvezményes belépőjegy (800 Ft/diák)
A foglalkozáson összesen legfeljebb 30 főt tudunk fogadni.
 

Jelentkezés:
Telefonon (+36 1 469 7189) vagy e-mailben (eos@szepmuveszeti.hu), illetve az on-line jelentkezési  lap kitöltésével (kitöltése minden esetben szükséges). A jelentkezéshez szükséges további információkat ld. Hasznos tudnivalók.
         
Csak azokat a regisztrációkat áll módunkban figyelembe venni, amelyek legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően kerülnek leadásra. A kitöltést követő két munkanapon belül munkatársaink értesítik a regisztrálót a foglalásának rögzítéséről.

Képgaléria


Bejelentkezés: