Visitatori Salutem

A 2002-ben megindított sorozat névadója Éós - a Hajnal, a kezdetek görög istennője. A program célja, hogy a Szépművészeti Múzeum kínálta egyedülálló lehetőségek révén segítse a klasszikus ókor iránt érdeklődőket ismereteik gyarapításában. A Múzeum gondozza ugyanis Magyarország egyetlen antik művészeti gyűjteményét. Az Antik Gyűjtemény az egyetlen hazánkban, ami átfogó képet nyújt a klasszikus ókor világáról, és eredeti művekkel tudja szemléltetni Hellas, Italia és Róma művészetét, s ennek segítségével történelmüket, irodalmukat, az ókori mítoszokat és a mindennapokat.
 

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciós munkálatai miatt előreláthatólag 2018 őszéig az épületben nem tudunk programokat tartani. Kérjük szépen szíves türelmüket a múzeum újranyitása után induló progamjaink meghirdetéséig.Osztályfoglalkozások


JátékokFelhívjuk a figyelmet, hogy programjainkon fotók készülhetnek. Ha kifogása van az ezeken való megjelenés ellen, kérjük, jelezze ezt a foglalkozást vezető múzeumpedagógusnak.
Az ókori kultúráktól a modern művészetekig - komplex múzeumi foglalkozások a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiben

A TÁMOP-3.2.11/10-1/ KMR-2010-0028-as projekt


"Határtalan antikvitás" - a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye és a Nagyszombati Egyetem közös projektje

 

Bejelentkezés: