Visitatori Salutem

A 2002-ben megindított sorozat névadója Éós - a Hajnal, a kezdetek görög istennője. A program célja, hogy a Szépművészeti Múzeum kínálta egyedülálló lehetőségek révén segítse a klasszikus ókor iránt érdeklődőket ismereteik gyarapításában. A Múzeum gondozza ugyanis Magyarország egyetlen antik művészeti gyűjteményét. Az Antik Gyűjtemény az egyetlen hazánkban, ami átfogó képet nyújt a klasszikus ókor világáról, és eredeti művekkel tudja szemléltetni Hellas, Italia és Róma művészetét, s ennek segítségével történelmüket, irodalmukat, az ókori mítoszokat és a mindennapokat.

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY:
A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Szépművészeti Múzeum 2020. március 17-től határozatlan időre bezár. Látogatókat fogadni, foglalkozásokat tartani a veszélyhelyzet elmúltáig sajnos nem tudunk.

Addig is szíves figyelmükbe ajánljuk az Antik Gyűjtemény virtuálisan bejárható kiállítási tereit és az Antik Gyűjtemény blogját, folyamatosan frissülő játékokkal, különleges műtrágybemutatókkal.
 

Felnőtteknek


Gyerekeknek


Tanároknak és iskolai osztályoknak


Játékok


Projektek

Felhívjuk a figyelmet, hogy programjainkon fotók készülhetnek. Ha kifogása van az ezeken való megjelenés ellen, kérjük, jelezze ezt a foglalkozást vezető múzeumpedagógusnak.
 


Bejelentkezés: