ImpresszumJogi információ

Az Antik Gyűjtemény honlapjának képi és szöveges tartalma vagy ezek elemeinek felhasználására az alábbi szabályok vonatkoznak.

A honlap képi vagy szöveges tartalmának vagy ezek elemeinek felhasználása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. rendelkezései szerint történhet. A felhasználó kötelezi magát arra, hogy nem sérti meg a Múzeum vagy más elektronikus tartalomhoz fűződő jogát.
A felhasználónak minden esetben fel kell tüntetnie a szerző nevét és a mű címét, valamint a fotós nevét a Gyűjtemény honlapjára utalással (antik.szepmuveszeti.hu/antik).
A szabad felhasználás eseteit kivéve a képi, illetve szöveges anyagokra a felhasználási engedélyt felhasználási szerződéssel a Szépművészeti Múzeum (Mészáros Eszter, tel: 469-71-87, email: emeszaros@szepmuveszeti.hu) adja meg.
A Múzeum nem vállal felelősséget azért, hogy a honlapján nyilvánosságra hozott tartalom felhasználása nem érinti a Múzeumon kívül harmadik személy jogát.

A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a Múzeum engedélye nem szükséges. A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a tartalom rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a Múzeum vagy más harmadik személy jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.

A portálra való hivatkozások (linkek) elhelyezhetők más online szolgáltatásokban, azonban a Múzeum fenntartja azt a jogot, hogy a hivatkozás ellen kifogást emeljen, és annak törlését kezdeményezze.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.